eTA онлајн апликација за виза за Нов Зеланд

Пријавете се за НЗЕТА

eTA Нов Зеланд Виза е нов услов за влез кој обезбедува овластување за патување и влез во Нов Зеланд за краткотраен престој, туризам или активности на деловни посетители. Сите не-државјани бараат виза или електронско овластување за патување за да влезат во Нов Зеланд.

Што е eTA Нов Зеланд (или Нов Зеланд виза онлајн)


на eTA Новозеландска виза (NZeTA) (Новозеландско електронско овластување за патување) е електронско одобрение за патување која беше покрената од Агенцијата за имиграција, Влада на Нов Зеланд по јули 2019 година.

Тоа е задолжително за граѓаните од сите 60 земји со укинување на визите да добијат eTA Новозеландска виза (NZeTA) и сите патници со крстарење, до октомври 2019 година. Сите екипаж на авиокомпании и на крстарења ќе треба да поседуваат и Crew eTA Новозеландска виза (NZeTA) пред да отпатуваат за Нов Зеланд (НЗ).

eTA Новозеландската виза (NZeTA) е важи за период од 2 години и може да се користи за повеќе посети. Апликантите можат да аплицираат за NZ eTA од нивниот мобилен, таблет, компјутер или компјутер и да го примат во сандачето за е-пошта со користење на ова Формулар за апликација за еТА од Нов Зеланд.

Тоа е брз процес за кој е потребно пополнување на Формулар за апликација за еТА од Нов Зеланд онлајн, ова може да заврши само пет (5) минути. Ова е целосно онлајн процес. Плаќањето за NZeTA може да се изврши со дебитна/кредитна картичка или PayPal. eTA Нов Зеланд eTA (NZeTA) се издава во рок од 48-72 часа откако формуларот за апликација е успешно пополнет и таксата ќе ја плати апликантот онлајн.

Аплицирајте за вашата еТА новозеландска виза во 3 лесни чекори


1. Комплетна апликација еТА

2. Добијте еТА по е-пошта

3. Влезете во Нов Зеланд


Кој има потреба од еТА виза за Нов Зеланд?

Пред 1 октомври 2019 година, имало голем број националности кои можеле да патуваат во Нов Зеланд без да добијат виза до 90 дена. Граѓаните од ОК може да влезат до 6 месеци, а Австралијците имаат статус на жителство при пристигнувањето.

Сепак, од 1 октомври 2019 година, па натаму, имателите на пасоши од сите 60 земји за укинување на визите се бара да аплицираат за еТА виза за Нов Зеланд пред да патувате во земјата, дури и ако само транзитирате низ Нов Зеланд на пат до крајната дестинација. На eTA Нов Зеланд визата важи вкупно 2 години .

Ако доаѓате со брод за крстарење, можете да аплицирате за eTA Нов Зеланд eTA без оглед на вашата националност. Не мора да сте од земја со откажување од виза за Нов Зеланд за да добиете eTA на Нов Зеланд ако режимот на пристигнување е крстарење.

На сите граѓани од следниве 60 земји сега ќе им треба еТА да го посетат Нов Зеланд:

Сите граѓани на Европската Унија

Други земји

Секоја националност може да аплицира за eTA виза за Нов Зеланд преку Интернет ако доаѓа со крстарење

Граѓанин од која било националност може да аплицира за eTA Нов Зеланд виза (или Нов Зеланд Виза онлајн) доколку пристигне во Нов Зеланд со брод за крстарење. Меѓутоа, ако патникот пристигнува со авион, тогаш патникот мора да биде од а Откажување од виза од Нов Зеланд земја, тогаш само NZeTA (eTA на Нов Зеланд) ќе важи за патникот што пристигнува во земјата.

Потребни се информации за онлајн виза за Нов Зеланд

Апликантите за виза за Нов Зеланд (NZeTA) ќе треба да ги достават следните информации во моментот на пополнување онлајн Формулар за апликација за виза за Нов Зеланд:

eTA Нов Зеланд виза (или Нов Зеланд виза онлајн) Спецификации

Австралиски граѓани се ослободени од аплицирање за еТА НЗ виза. Австралиски постојани жители од други националности - без оглед на тоа дали носат пасош од подобна земја или не - треба да аплицираат за еТА, но не се бара да плаќаат придружна туристичка такса.

Други исклучоци од еТА Новозеландско откажување од виза вклучуваат:

 • Екипаж и патници на брод без крстарење
 • Екипаж на странски брод што превезувал товар
 • Гости на Владата на Нов Зеланд
 • Странски државјани кои патуваат според Антарктичкиот договор
 • Членови на сила за посета и придружни членови на екипажот.

Пред да аплицирате за eTA Нов Зеланд виза (NZeTA)

Патниците кои имаат намера да аплицираат онлајн за новозеландска виза преку Интернет (NZeTA) мора да ги исполнуваат следниве услови:

Валиден пасош за патување

Пасошот на апликантот мора да важи најмалку три месеци над датумот на поаѓање, од датумот кога ќе го напуштите Нов Зеланд.

Исто така, на пасошот треба да има празна страница за да може царинскиот службеник да ви го запечати пасошот.

Важечка лична карта за е-пошта

Апликантот ќе добие eTA Новозеландска виза (NZeTA) по е-пошта, затоа е потребна валидна идентификација на е-пошта за да се добие eTA NZ. Формуларот може да го пополнат посетителите кои имаат намера да пристигнат со кликнување овде Формулар за апликација за виза eTA Нов Зеланд.

Целта на посетата треба да биде легитимна

Од апликантот, во моментот на поднесување на барање за NZeTA или на граница, може да се побара да ја наведат целта на нивната посета, тие мораат да аплицираат за вистинскиот тип на виза, за деловна посета или медицинска посета, треба да се примени посебна виза.

Место на престој во Нов Зеланд

Апликантот ќе треба да ја обезбеди својата локација во Нов Зеланд. (како што се адреса на хотел, адреса на роднина / пријатели)

Начин на плаќање

Од Формулар за апликација за виза eTA Нов Зеланд е достапна само преку Интернет, без хартиен еквивалент, потребна е валидна кредитна / дебитна картичка или сметка на Paypal за да се заврши Интернет Формулар за апликација за виза за Нов Зеланд преку Интернет.

Документи кои можат да бидат побарани од апликантот за онлајн виза за Нов Зеланд на границата со Нов Зеланд

Средства за поддршка на самите себе

Од апликантот може да се побара да обезбеди докази дека може финансиски да се издржува и да се издржува за време на нивниот престој во Нов Зеланд. Може да биде потребна банкарска извод од кредитна картичка за апликант за виза за eTA Нов Зеланд.

Назад / повратен лет или билет за крстарење

Од апликантот може да се бара да покаже дека имаат намера да го напуштат Нов Зеланд откако ќе заврши целта на патувањето за кое е применета виза eTA NZ. Потребна е соодветна новозеландска виза за подолг престој во Нов Зеланд.

Ако апликантот нема пакет за натаму, тие можат да обезбедат доказ за средства и можност за купување билет во иднина.

Нова Зеландска транзитна виза

Што е транзитна виза за Нов Зеланд?

Нова Зеландска транзитна виза дозволува индивидуа да транзит од Нов Зеланд преку воздух или вода (Авиони или крстаречки брод) додека се прави а застој или престој во Нов Зеланд. Во овој случај не ви е потребна виза за Нов Зеланд, туку наместо тоа ви треба еТА виза за Нов Зеланд.

Додека застануваше на Меѓународен аеродром во Окланд кон понатамошна дестинација кон трета земја освен Нов Зеланд, треба да аплицирате за еТА Нов Зеланд за Транзит. Сите граѓани кои се од земјите на Нов Зеланд за откажување виза (Нов Зеланд еТА виза) можат да аплицираат за Нова Зеландска транзитна виза што е посебен вид на новозеландски еТА (електронски орган за патувања) без компонентата Меѓународен посетител Леви во NZeTA Visa.

Имајте на ум дека ако аплицирате за eTa Нов Зеланд за транзит, тогаш немате право да излезете од меѓународниот аеродром во Окланд.

Кој ги исполнува условите за транзитна виза за Нов Зеланд?

Граѓаните на земјите кои имаат билатерален договор доколку Владата на Нов Зеланд има право на Нова Зеландска виза за транзит (транзит на НЗеТА). Овој список се ажурира на Нова Зеландска транзитна виза земји за откажување.

Која е разликата помеѓу eTA Нов Зеланд виза и Нов Зеланд виза?

еТА виза за Нов Зеланд понудени на оваа веб-страница е најзгодно тело за влез достапно во обично еден работен ден за граѓаните од Откажување од виза од Нов Зеланд земји.

Меѓутоа, ако вашата националност не е застапена во списокот на земји еТА Нов Зеланд, тогаш треба да аплицирате за долга ветровита рута на Нова Зеландска виза.

 • Времетраењето на престојот е ограничено на шест месеци максимум на едно место за еТА на Нов Зеланд (Новозеландски орган за патувања или НЗЕТА). Затоа, ако имате намера да останете во Нов Зеланд подолго време, тогаш еТА Нов Зеланд нема да биде погоден за вас
 • Покрај тоа, има нема потреба да ја посетувате амбасадата на Нов Зеланд или Високата комисија на Нов Зеланд за еТА на Нов Зеланд (електронски орган за патувања во Нов Зеланд или NZeTA), додека од вас се бара да посетите лична посета за добивање на Нова Зеландска виза.
 • Понатаму, еТА на Нов Зеланд (електронски орган за патувања во Нов Зеланд или NZeTA) е испратени по електронски пат by е-маил, додека за виза за Нов Зеланд може да биде потребен печат на пасошот. Новиот Зеланд еТА има дополнителна придобивка од постоењето подобни за повеќе записи.
 • Апликацијата за eTA Нов Зеланд Виза (или Нов Зеланд Виза онлајн или NZeTA) е прилично едноставен и лесен што бара одговарање на прашањата за здравјето, карактерот и биодатоците генерално, и Формулар за апликација за виза eTA Нов Зеланд може да биде заврши за помалку од две минути, додека за пополнување на апликацијата за виза за Нов Зеланд може да бидат потребни неколку часа до денови.
 • Повеќето еТА визи за Нов Зеланд (Нов Зеланд виза онлајн или NZeTA) добиваат одобрение од истиот или следниот работен ден додека некои од нив траат до 72 часа, додека за виза за Нов Зеланд може да потрае неколку недели за да се одобри.
 • сите Европската унија и американските граѓани имаат право на новозеландски еТА (Нов Зеланд електронски орган за патувања или НЗеТА) што имплицира дека Нов Зеланд ги гледа граѓаните на овие земји како низок ризик.
 • За сите практични цели, треба да размислите еТА виза за Нов Зеланд (New Zealand Visa Online или NZeTA) како нов тип на Туристичка виза за Нов Зеланд за 60-те земји на Откажување од виза од Нов Зеланд.

Каков тип на виза за Нов Зеланд е потребна ако доаѓа со брод за крстарење?

Ако планирате да го посетите Нов Зеланд со крстаречки брод, тогаш имате право да аплицирате еТА виза за Нов Зеланд (Нов Зеланд виза онлајн или NZeTA). Можете да поминете краток престој во Нов Зеланд до 90 дена или 180 дена во зависност од вашата националност на NZeTA.

Граѓанин од која било националност може да аплицира за еТА на Нов Зеланд доколку дојде со крстаречки брод.

Ако сте Постојан жител на Австралија тогаш можете да ги искористите Нов Зеланд еТА (Електронска управа за патувања во Нов Зеланд или NZeTA) без плаќање на надоместокот за меѓународната такса за посетители (IVL).

Кои се условите за подобност за eTA Нов Зеланд виза?

Следниве се клучните барања за подобност за стекнување eTA Нов Зеланд виза (Нов Зеланд Виза онлајн или NZeTA).

 • Пасош / патен документ што е важи три месеци од датумот на влегување во Нов Зеланд
 • Работна и валидна e-mail адреса
 • Дебит или кредит картичка или PayPal Сметка
 • Целта на посетата НЕ смее да биде поврзана со медицината, видете Видови визи на Нов Зеланд
 • Граѓанин на Откажување од виза од Нов Зеланд земји ако доаѓаат по авионски пат
 • Времетраењето на престојот треба да биде ограничено на 90 дена во исто време (180 дена за британски граѓани)
 • Нема струја кривично осудување
 • Не треба да имаат историја на депортирани или отстранети од друга земја

Велика Британија, Тајван и Португалија постојаните жители исто така имаат право да аплицираат додека други лица од други земји исто така бараат пасош од наведената земја.

Кои се барањата за пасош за eTA Нов Зеланд виза (или Нов Зеланд виза онлајн)?

Следното се барања за пасош за еТА виза за Нов Зеланд (или NZeTA).

Нашите услуги вклучуваат

Скролувајте лево и десно за да ја видите содржината на табелата

Услуги Амбасадата онлајн
24/365 Интернет апликација.
Нема временски рок.
Ревизија и корекција на апликацијата од страна на експерти за виза пред поднесување.
Поедноставен процес на аплицирање.
Корекција на исчезнати или неточни информации.
Заштита на приватност и безбедна форма.
Верификација и валидација на дополнителни потребни информации.
Поддршка и помош 24/7 по е-пошта.
Обнова на е-пошта на вашата eVisa во случај на загуба.
PayPal
130 валути и платежна картичка China Union