Viza turistike e Zelandës së Re, Aplikimi në internet, Kërkesat për vizë turistike emergjente

A po planifikoni një pushim në Zelandën e Re dhe dëshironi të eksploroni vendin? Duhet të kontrolloni disa gjëra përpara se të planifikoni itinerarin tuaj dhe të rezervoni biletat.

A keni të drejtë për heqje vizash? Zelanda e Re ofron një ETA për qytetarët e 60 vendeve, e cila u mundëson atyre të udhëtojnë pa a Viza turistike e Zelandës së Re.

Nëse nuk kualifikoheni për ETA, duhet të plotësoni Aplikimi për vizë turistike në Zelandën e Re dhe aplikoni. Rregullat mund të ndryshojnë në varësi të kombësisë suaj. Për disa kombësi, vendi insiston në një intervistë personale në ambasadë nëse udhëton për herë të parë. Të tjerët mund të aplikojnë për një Viza turistike e Zelandës së Re në internet. 

Ju nuk keni nevojë për një Viza turistike e Zelandës së Re si shtetas australian. Qytetarët australianë mund të bëjnë biznes, të studiojnë ose të punojnë në Zelandën e Re pa vizë.

Vazhdoni të lexoni për të ditur më shumë rreth NZeTA, Kërkesat për vizë turistike të Zelandës së Re, vlefshmërinë, tarifat dhe rregullat për një vizë turistike emergjente.

1. Çfarë është Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re?

Nëse i përkisni ndonjë prej vendeve të përmendura më poshtë, mund të aplikoni dhe të merrni NZeTA, dhe nuk do të kërkoni një Viza turistike e Zelandës së Re.

Andorra, Argjentinë, Austri, Bahrein, Belgjikë, Brazil, Brunei, Bullgari, Kanada, Kili, Kroaci, Qipro, Republika Çeke, Danimarkë, Estoni (vetëm për qytetarët), Finlandë, Francë, Gjermani, Greqi, Hong Kong (banorë me HKSAR ose Vetëm pasaportat kombëtare britanike-jashtë shtetit), Hungaria, Islanda, Irlanda, Izraeli, Italia, Japonia, Koreja e Jugut, Kuvajti, Letonia (vetëm për qytetarët), Lihtenshtajni, Lituani (vetëm për qytetarët), Luksemburgu, Macau (vetëm nëse keni një Macau Speciale Pasaporta e Rajonit Administrativ), Malajzia, Malta, Mauritius, Meksika, Monako, Holanda, Norvegjia, Oman Polonia, Portugalia (nëse keni të drejtë të jetoni përgjithmonë në Portugali), Katar, Rumani, San Marino, Arabi Saudite, Seychelles, Singapor, Republika Sllovake, Sllovenia, Spanja, Suedia, Zvicra, Tajvani (nëse jeni rezident i përhershëm) Emiratet e Bashkuara Arabe, Mbretëria e Bashkuar (MB) (nëse po udhëtoni me një pasaportë të Mbretërisë së Bashkuar ose britanike që tregon se keni të drejtë të banoni përgjithmonë në MB) Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) (përfshirë shtetin e SHBA Nals), Uruguai dhe Qyteti i Vatikanit.

Megjithatë, ekzistojnë disa kushte.

 • Koha e përpunimit për NZeTA është 72 orë, kështu që planifikoni udhëtimin tuaj në përputhje me rrethanat.
 • Miratimi NZeTA është i vlefshëm për dy vjet dhe ju lejon të udhëtoni disa herë.
 • Nuk mund të qëndroni më shumë se 90 ditë në çdo udhëtim. Do t'ju duhet një aplikimi për vizë turistike nëse planifikoni të qëndroni më shumë se 90 ditë.

Ju nuk keni të drejtë për NZeTA nëse keni

 • U arrestua dhe vuajti një dënim
 • I deportuar nga çdo vend tjetër
 • Probleme të rënda shëndetësore.

Autoritetet mund t'ju kërkojnë të merrni një Viza turistike e Zelandës së Re. 

2. Vizë e rregullt turistike

La Aplikimi për vizë turistike në Zelandën e Re është një vizë me shumë hyrje e vlefshme deri në 9 muaj dhe ju lejon të studioni në Zelandën e Re për 3 muaj kurse.

La Kërkesat për vizë turistike të Zelandës së Re mund të ndryshojnë në varësi të vendit tuaj.

Ju mund të aplikoni për një Viza turistike e Zelandës së Re në internet.

Plotësoni me kujdes dhe plotësisht aplikimin për vizë turistike. Sigurohuni që të mos ketë gabime dhe emri, mbiemri, mbiemri dhe data e lindjes duhet të jenë saktësisht si në pasaportë. Oficerët e imigracionit janë shumë të rreptë dhe kanë të drejtë t'ju refuzojnë hyrjen kur zbarkoni në aeroport ose port.

Pasaporta duhet të jetë e vlefshme për tre muaj (90 ditë) nga data e hyrjes në vend.

Dy faqe bosh për oficerët e imigracionit që të vulosin datat tuaja të mbërritjes dhe nisjes.

Ndonjëherë, ata mund të kërkojnë një letër ftese nga të afërmit/miqtë tuaj që planifikoni të vizitoni, itinerarin tuaj dhe rezervimin tuaj të hotelit. Në disa raste, ata ju kërkojnë të provoni se keni lidhje të forta me vendin tuaj dhe nuk do të qëndroni më tepër ose do të qëndroni ilegalisht. Është gjithmonë më mirë të kontrolloni me konsullatën ose agjentin e udhëtimit për dokumentacion të saktë për të shmangur vonesat.

Gjithashtu, ata mund t'ju kërkojnë të provoni gjendjen tuaj financiare. - si do të paguani për qëndrimin dhe shpenzimet ditore? Mund t'ju duhet të jepni detajet e sponsorit tuaj, kartat bankare ose nëse jeni duke shkuar në një turne pakete, letër konfirmimi dhe itinerarin nga operatorët turistikë.

Rregullat e vizave tranzite

Ju mund të kërkoni një vizë tranziti australiane nëse hyni në Zelandën e Re nga Australia. Kontrolloni me agjentin tuaj të udhëtimit ose zyrën lokale të vizave.

Edhe nëse jeni duke kaluar tranzit në Zelandën e Re nga ajri ose deti, duhet të keni një vizë tranziti ose NZeTA. Është e detyrueshme edhe nëse nuk po dilni nga aeroporti dhe do të ndërroni vetëm avion.

Rregullat për një vizë turistike emergjente

Kur ka një krizë dhe ju duhet të udhëtoni urgjentisht në Zelandën e Re, duhet të aplikoni për një Vizë Emergjente të Zelandës së Re (eVisa për raste urgjente). Për t'u kualifikuar për vizë turistike emergjente në Zelandën e Re duhet të ketë një arsye të vlefshme, si p.sh

 • vdekja e një anëtari të familjes ose të një të dashur,
 • ardhja në gjykatë për arsye ligjore,
 • anëtari i familjes suaj ose një i dashur po vuan nga një sëmundje e vërtetë.

Nëse dorëzoni një aplikim standard për vizë turistike, viza për Zelandën e Re zakonisht lëshohet brenda tre ditëve dhe ju dërgohet me email. Konsullata nuk inkurajon një vizë turistike urgjente në Zelandën e Re nëse aplikoni për arsye të ndonjë krize biznesi. Duhet të ketë një rast të fortë që ata të marrin në konsideratë kërkesën tuaj.

Ambasada nuk do ta shqyrtojë kërkesën tuaj për një vizë turistike urgjente nëse qëllimi juaj i udhëtimit është

 • vizitë turistike,
 • duke parë një mik ose
 • duke marrë pjesë në një marrëdhënie të ndërlikuar.

Ju mund të aplikoni për një vizë turistike urgjente duke mbërritur në ambasadën e Zelandës së Re deri në orën 2:XNUMX. Paraqisni aplikacionin për vizë turistike së bashku me tarifën e aplikimit, fotografinë e fytyrës dhe një kopje të skanimit të pasaportës ose një foto nga telefoni juaj. Ju gjithashtu mund të aplikoni për një Viza turistike e Zelandës së Re në internet për përpunim urgjent duke vizituar faqen e internetit. Ata do të dërgojnë vizën tuaj të urgjencës në Zelandën e Re me email. Ju mbani një kopje të butë ose në letër, e cila është e pranueshme në të gjitha portet e hyrjes të autorizuara për viza të Zelandës së Re.


Sigurohuni që keni kontrolluar kualifikimi për eTA tuaj të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një eTA pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajër / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët kanadezë, Qytetarët gjermanëdhe Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të aplikojnë në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.

Ju lutemi aplikoni për një Zelandë të Re eTA 72 orë përpara fluturimit tuaj.